Welkom

Het Sint-Trudo Ziekenhuis is een modern, volledig vernieuwd en financieel gezond ziekenhuis met 310 erkende bedden, ruim 1.000 medewerkers en een 140-tal artsen.

Sinds de sluiting van campus Sint-Anna (Stenaertberg) eind januari 2013 zijn alle afdelingen en diensten samengebracht op de Diestersteenweg 100 en is, na de fusie van de Sint-Annakliniek en het Sint-Jozefziekenhuis in 1991, ook de architecturale eenmaking van beide ziekenhuizen een feit.

Als autonoom ziekenhuis is Sint-Trudo stevig verankerd in de regio en biedt het kwaliteitsvolle zorg via een multidisciplinaire en patiŽntgerichte benadering. Kwaliteit, patiŽntveiligheid, professionalisme en een vriendelijke en respectvolle omgang met de patiŽnten staan hierbij centraal.

Met een ruim zorgaanbod en een persoonlijke, klantvriendelijke en christelijke benadering speelt het Sint-Trudo Ziekenhuis in op de noden van patiŽnten uit de regio Zuidwest Limburg en zuidelijk Vlaams-Brabant. Naast de klassieke basisdiensten binnen de geneeskunde, heelkunde, moeder-kindzorg en ouderenzorg, omvat het medisch aanbod van het Sint-Trudo Ziekenhuis ook meer gespecialiseerde diensten zoals nierdialyse, modern revalidatiecentrum, inwendig en geriatrisch dagziekenhuis, heelkundig dagcentrum voor ambulante chirurgische ingrepen, afdeling functiemetingen waar ambulante onderzoeken en behandelingen worden gecentraliseerd, intensieve zorgen, radiologie, klinisch laboratorium, pijnkliniek, eenheid voor beroertezorg, slaaplabo, borstcentrum, spoedgevallen met MUG en 100 ziekenwagendienst.

Na een intensief accrediteringsproces behaalde het Sint-Trudo Ziekenhuis op 17 september 2018 bovendien een JCI-accreditering. Dit internationaal gerenommeerd kwaliteitslabel betekent dat het ziekenhuis kan aantonen dat er gewerkt wordt volgens hoge internationale standaarden die garant staan voor en kwaliteitsvolle en veilige zorg. Ook geeft het JCI-label aan dat er in het ziekenhuis een positieve werkcultuur heerst die sterk gericht is op het meten en het voortdurend verbeteren van de processen. Dit kwaliteitslabel is een mijlpaal maar zeker geen eindpunt. Het leveren van goede en veilige zorg is immers de kern van de missie van het ziekenhuis. Het ziekenhuis engageert zich dan ook om dagelijks zijn manier van werken in vraag te blijven stellen en om te blijven zoeken naar opportuniteiten om het morgen nog beter en/of efficiŽnter te doen dan vandaag.

Gemiddeld zijn er 13.819 opnames, 16.949 dagziekenhuispatiŽnten, 21.614 aanmeldingen op de spoedgevallendienst, 10.193 ingrepen in het operatiekwartier, 587 bevallingen en ruim 160.000 raadplegingen.