Historiek

Sint-Jozef kliniekIn 1930 richtten de Zwartzusters Augustinessen de Sint-Annakliniek op. Eind 1938 startte de congregatie van de zusters van het Heilig Hart van Maria van Berlaar met de bouw van het Sint-Jozefziekenhuis. De officiŽle opening van dit ziekenhuis kon door de oorlog pas plaatsvinden in 1947. (Historiek Sint-Jozefziekenhuis)

In 1991 ontstond het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo uit de fusie van de Sint-Annakliniek (Stenaertberg) en het Sint-Jozefziekenhuis (Diestersteenweg). Het voornaamste doel van deze fusie was de kracht van de twee ziekenhuizen te bundelen om zo de kwaliteit van de zorgverlening optimaal te kunnen garanderen.

De afgelopen jaren werd campus Sint-Jozef volledig vernieuwd. Sinds 22 januari 2013 zijn ook alle verpleegafdelingen van campus Sint-Anna gevestigd in het vernieuwde ziekenhuis aan de Diestersteenweg en werd ook de architectonische eenmaking van beide ziekenhuizen een feit.

Eind januari sloot campus Sint-Anna definitief de deuren als ziekenhuiscampus en verhuisden alle diensten die er nog gevestigd waren naar het volledig vernieuwde en eengemaakte ziekenhuis aan de Diestersteenweg 100.

Op 15 maart 2013 werd dit bekroond met een nieuwe naam (Sint-Trudo Ziekenhuis) en een nieuw logo. Met een nieuwe uitstraling wil het Sint-Trudo Ziekenhuis verder bouwen aan een kwaliteitsvolle en patiŽntgerichte zorgverlening in de regio.