Wat is het verhaal achter ons logo?


De kern uit onze naam  - Sint-Trudo - werd behouden. De 'st' staat voor sint en verwijst naar de stichtende congregaties van ons ziekenhuis: de Zwartzusters Augustinessen (stichters van de Sint-Annakliniek) en de zusters van het Heilig Hart van Maria van Berlaar (stichters Sint-Jozefziekenhuis).

Wie het logo van het Sint-Trudo Ziekenhuis goed bekijkt, ziet de twee helften van een hart. Dat is geen toeval. Het hart is een vitaal orgaan, het staat symbool voor het leven maar ook voor de liefde. Het geeft aan hoe belangrijk onze patiŽnten voor ons zijn. Zij vormen onze reden van bestaan. Samen met hen streven we naar een goede gezondheid, naar leven. Binnen onze muren komt ook nieuw leven tot stand, dat is elke keer opnieuw een speciaal moment.logo_Sint_Trudo_Ziekenhuis.jpg

Je kan in hetzelfde beeld ook twee menselijke figuren onderscheiden, waarbij de ene persoon zich buigt over de andere. Het geheel ademt geborgenheid, zorgen voor. Het Sint-Trudo Ziekenhuis is betrokken bij zijn patiŽnten en koestert hen. Onze deskundige zorg omarmt de patiŽnt. De figuren zijn met elkaar verstrengeld, dit geeft weer dat ons team een hecht netwerk vormt. Door samen te werken, halen we het beste uit onszelf.

De keuze voor de kleur groen sluit hier mooi bij aan. Het is een warme kleur, de kleur van vertrouwen en hoop. Het Sint-Trudo Ziekenhuis wil het vertrouwen van haar patiŽnten waard zijn en streeft dag na dag naar kwalitatieve zorg. Groen is ook de kleur van harmonie. Voor ons personeel moet het Sint-Trudo Ziekenhuis een aangename plek zijn om te werken.

Het gebruikte lettertype oogt modern en jeugdig, zo zetten we meteen onze drang naar innovatie in de kijker. Het Sint-Trudo Ziekenhuis wil steeds up-to-date zijn en klaar voor de ontwikkelingen van morgen. Onze patiŽnten profiteren mee van deze gedrevenheid. Het lettertype maakt daarnaast een dynamische indruk, ook dat is een bewuste keuze. Onze organisatie stelt een persoonlijke benadering voorop en respecteert de eigenheid van elk individu. Elke patiŽnt verdient onze beste zorgen!

Laten we tot slot onze baseline Ďdeskundig ťn dichtbijí niet vergeten toe te lichten. Dichtbij, want we willen de evidente keuze zijn voor iedereen uit onze omgeving. Ook in je eigen buurt kan je rekenen op professionele en kwalitatief hoogstaande zorg. Je mag het woord Ďdichtbijí bovendien breed opvatten. We staan ook figuurlijk dicht bij de mensen. Dichtbij onze patiŽnten: we zijn er voor hen en leven met hen mee. Maar ook dichtbij onze medewerkers: via een modern personeelsbeleid willen we van het Sint-Trudo Ziekenhuis een plek maken waar het fijn is om te werken.