Jouw toekomstige werkplek

Het Sint-Trudo Ziekenhuis is een dynamisch, volledig vernieuwd en financieel gezond ziekenhuis met 310 erkende bedden, ruim 1.000 medewerkers en een 140-tal artsen.

Als autonoom ziekenhuis is Sint-Trudo stevig verankerd in de regio en biedt het kwaliteitsvolle zorg via een multidisciplinaire en patiŽntgerichte benadering. Toegankelijkheid, patiŽntveiligheid, deskundigheid en een vriendelijke en respectvolle omgang met de patiŽnten staan hierbij centraal. Na een intensief accrediteringsproces behaalde het Sint-Trudo Ziekenhuis op 17 september 2018 bovendien een JCI-accreditering. Dit internationale kwaliteitslabel betekent dat het ziekenhuis kan aantonen dat er gewerkt wordt volgens hoge internationale standaarden die garant staan voor en kwaliteitsvolle en veilige zorg. Ook geeft het JCI-label aan dat er in het ziekenhuis een positieve werkcultuur heerst die sterk gericht is op het meten en het voortdurend verbeteren van de processen.

Met een ruim zorgaanbod en een persoonlijke, klantvriendelijke en christelijke benadering speelt het Sint-Trudo Ziekenhuis in op de noden van patiŽnten uit de regio Zuidwest Limburg en zuidelijk Vlaams-Brabant. Naast de klassieke basisdiensten binnen de geneeskunde, heelkunde, moeder-kindzorg en ouderenzorg, omvat het medisch aanbod van het Sint-Trudo Ziekenhuis ook meer gespecialiseerde diensten zoals nierdialyse, modern revalidatiecentrum, inwendig en geriatrisch dagziekenhuis, heelkundig dagcentrum voor ambulante chirurgische ingrepen, afdeling functiemetingen waar ambulante onderzoeken en behandelingen worden gecentraliseerd, intensieve zorgen, radiologie, klinisch laboratorium, pijnkliniek, eenheid voor beroertezorg, slaaplabo, borstcentrum, spoedgevallen met MUG en 100 ziekenwagendienst.

Gemiddeld telt het ziekenhuis 12.750 opnames, 15.250 dagziekenhuispatiŽnten, 20.000 aanmeldingen op de spoedgevallendienst, 10.500 ingrepen in het operatiekwartier, 645 bevallingen en ruim 160.000 raadplegingen.

Missie - opdrachtverklaring