08 oktober 2020

Nieuwe directeur patiëntenzorg voor Sint-Trudo Ziekenhuis

Nieuwe directeur patiëntenzorg voor Sint-Trudo Ziekenhuis 

De raad van bestuur en directie van Sint-Trudo Ziekenhuis zijn zeer verheugd met de aanstelling van Katrien Clerbout als directeur patiëntenzorg in Sint-Trudo Ziekenhuis.

Katrien behaalde een master in verpleeg– en vroedkunde aan Universiteit Antwerpen, alsook de bijzondere beroepstitel spoedgevallen en intensieve zorg aan EHSAL Brussel. Zij is daarnaast geslaagd voor haar Black Belt Lean examen, wat haar in staat stelt om op hoog niveau aan procesvereenvoudiging te werken. Na een tiental jaar te hebben gewerkt als spoedverpleegkundige in het Middelheim ziekenhuis (ZNA) nam ze verschillende leidinggevende functies op bij ZNA en SLG Zonneweelde Rijmenam. Ze was ook enkele jaren docent aan Thomas Moore.

De voorbije zes jaar werkte Katrien bij AZ Turnhout als Manager Kwaliteit en Patiëntveiligheid. Daar begeleidde ze het ziekenhuis naar het behalen van de eerste NIAZ-accreditatie én rolde er een eigentijds en dynamisch kwaliteitsbeleid uit.

Katrien zal 14 december met veel enthousiasme van start gaan in ons ziekenhuis: 'Ik kijk er enorm naar uit om de organisatie en de collega's te leren kennen. In Sint-Trudo herkende ik een ambitieus ziekenhuis met hoge kwaliteitsnormen, maar ook een wendbare organisatie met een warme, familiale sfeer. Ik wil hier dan ook heel graag in de nabije toekomst samen met alle collega's gaan voor de beste zorgen voor onze patiënten.'