23 oktober 2020

Vanaf maandag 26 oktober alle planbare, niet-dringende activiteiten geannuleerd

Elk ziekenhuis, dus ook Sint-Trudo Ziekenhuis moet vanaf maandag 26 oktober, alle planbare, niet-dringende activiteiten die gebruik maken van intensieve zorgen, alle klassieke opnames die geen gebruik maken van intensieve zorgen en tot slot alle chirurgische ingrepen die plaatsvinden in het dagziekenhuis, annuleren, en dit gedurende een periode van 4 weken. De overheid maakte deze beslissing donderdagavond 22 oktober bekend om zo ruimte vrij te maken voor COVID-patiënten.

Uiteraard worden ingrepen of opnames die absoluut nodig zijn niet geannuleerd. Ook ambulante raadplegingen, afspraken op medische beeldvorming (radiologie en nucleaire beeldvorming) en dagopnames of kleine ingrepen in het niet-chirurgische dagziekenhuis worden voorlopig niet geannuleerd.
Volg je dus een bepaalde therapie, zoals chemo, revalidatie, dialyse,… alsook in de pijnkliniek, blijf dan komen. We nemen nog steeds de nodige voorzorgen om iedereen te beschermen.
Voel je je niet lekker? Neem contact op met je behandelend arts in het ziekenhuis om te informeren of jouw afspraak door kan gaan.
We zijn er om jou te helpen.

We begrijpen dat deze richtlijn veel vragen kan oproepen. Om onze diensten niet te overbelasten, vragen we je om te wachten op een bericht van onze medewerker, die je persoonlijk zal contacteren.