29 oktober 2020

Aangepaste bezoekregeling vanaf 2 november 2020

Onze bezoekregeling zal worden aangepast vanaf 2 november rekening houdend met de overheidsrichtlijnen rond COVID. We proberen een evenwicht te vinden tussen het risico op besmetting en de nood aan sociaal contact met naasten tijdens een ziekenhuisopname. Dit alles om onze patiënten de beste zorg te kunnen geven in een veilige omgeving.

Welke patiënt mag je bezoeken?
Niet-COVID-patiënten die minstens 3 nachten in het ziekenhuis verblijven:
- 1 keer per dag (eerste keer op dag 4 van de opname);
- gedurende 1 uur tussen 15.00 en 19.00 uur.

COVID-patiënten mogen bezoek krijgen:
- 1 keer om de 5 dagen (eerste keer op dag 6 van de opname);
- op afspraak via de sociale dienst: 011 69 91 40.


Wie mag een patiënt bezoeken?
- Maximum één VASTE bezoeker
- Uit de sociale bubbel van de patiënt
- Aan de patiënt wordt bij opname op een afdeling gevraagd wie dit zal worden en dit wordt opgevolgd door de medewerkers aan het onthaal.


Wie mag een patiënt NIET bezoeken?
- indien je niet tot de sociale bubbel van de patiënt hoort.
- Indien je ziek bent.
- Indien je symptomen van COVID hebt of gehad hebt tot 14 dagen voor het bezoek.
- Indien je tot 14 dagen voorafgaand aan het bezoek hoog risico contact had met een COVID-patiënt.

We rekenen op jouw medewerking!

Er zijn specifieke regelingen en uitzonderingen voor volgende afdelingen:
Dagziekenhuis:
Een begeleider mag enkel de patiënt brengen en halen aan de ingang van het ziekenhuis. Uitzonderingen zijn mogelijk, indien de patiënt bvb. hulpbehoevend of wilsonbekwaam is mag er wel één persoon de patiënt begeleiden. Kinderen die voor een kleine ingreep een dagje in het ziekenhuis blijven, mogen vergezeld worden door één ouder of voogd.
Intensieve zorgen:
Afwijkende bezoekuren: van 13.00 tot 13.30 uur en van 18.00 tot 18.30 uur. Op de dienst intensieve zorgen mag je om de andere dag een half uur op bezoek komen. Een bezoekmoment op intensieve zorgen moet je altijd op voorhand afspreken via de dienst.
Materniteit:
De partner (of één andere aangeduide persoon) is gedurende de hele dag toegelaten. Broertjes en/of zusjes mogen éénmalig op bezoek komen. Ander bezoek is nog niet mogelijk.
Pediatrie:
Een ouder (of voogd) slaapt in (bij een opgenomen kind jonger dan 18 jaar) en blijft bij het patiëntje tot ontslag uit het ziekenhuis. Van deze ouder wordt ook een COVID-test afgenomen. De andere ouder/voogd kan niet op bezoek komen. Spulletjes langsbrengen kan na afspraak met de afdeling.
Stroke-unit:
Afwijkende bezoekuren: van 15.00 tot 16.00 uur of van 18.00 tot 19.00 uur.
Palliatieve zorgen:
Voor onmiddellijke naasten van personen die in kritieke of eindelevensfase zijn, zijn er bijkomende uitzonderingen in overleg met de behandelende arts en/of afdeling. Het ziekenhuis probeert op deze manier zo goed als mogelijk bij te dragen aan een menselijke afscheid en hoopt zo bij te dragen aan een draagbaar rouw- en verwerkingsproces voor de nabestaanden. Het zijn moeilijke tijden, voel je de nood, vraag onze medewerkers om hulp in het verwerkingsproces.


Heb je nog vragen? Bel ons gerust: 011 69 91 11. Blijf niet met medische vragen of problemen zitten, wij helpen je graag verder met veilige zorg! Alle medewerkers dragen uit voorzorg extra beschermende materialen, zoals mondmaskers.