28 april 2021

Verwenpakketten voor vechters in Sint-Trudo

Verwenpakketten voor vechters in Sint-Trudo 

Op 28 april overhandigt Levensloop Sint-Truiden, vertegenwoordigd door Inès Corryn en Fien Roggen, 130 pakketten met verwenproducten voor vechters die in Sint-Trudo Ziekenhuis de strijd tegen kanker aangaan.

Ook in tijden van corona zijn er mensen die de diagnose van kanker te verteren krijgen. Zij worden vechters genoemd vanuit de organisatie Levensloop. Inès is initiatiefneemster en spreekt uit ervaring: Elke kankerbehandeling heeft impact op je lichaam en je moraal. Wanneer bezoekjes van vrienden en familie dan niet mogelijk zijn, wordt dat gevecht nog zwaarder.

Het gekende evenement Levensloop kan omwille van corona niet doorgaan. Maar het Truiens Levensloopcomité bleef niet bij de pakken zitten en komt met verschillende initiatieven naar buiten. Zo kwam Inès op het idee om verwenpakketten te schenken met bodylotion, douchegel, lippenbalsem en lippenstift, … De pakketten gaan in de maand mei naar vechters in Sint-Trudo Ziekenhuis (Sint-Truiden) en AZ Vesalius (Tongeren).

Inès geeft meer uitleg: We blijven vanuit Levensloop de huidige vechters steunen. De mensen die in mei de diagnose krijgen of in behandeling zijn tegen kanker, krijgen via de oncocoaches in Sint-Trudo Ziekenhuis één van onze verwenpakketten aangeboden. Zo willen we deze mensen een hart onder de riem steken en laten weten dat ze er nooit alleen voor staan.

Fien van het vechterscomité vult aan: Onze boodschap aan alle vechters is: Blijf de moed erin houden, wij denken aan jullie!